dimecres, 12 d’octubre del 2011

Projecte JClic

Un projecte JClic consta d'un paquet d'activitats, generalment relacionades amb un mateix tema, a les quals pots accedir a través de la xarxa.
Nosaltres, per saber com funciona hem fet una prova de projecte d'activitats en relació amb el video que vam observar d'El connectivisme, i la informació que vam poder extreure'n.

Els projectes o activitats JClic s'han d'elaborar a partir del JClic author, eina que ja duu totes les combinacions possibles perquè puguis dissenyar les activitats i la imatge del teu projecte propi.

Cal que al teu ordinador tinguis instal·lats el JClic i el JClic author per poder dissenyar projectes i veure'ls. Obrint el JClic author i creant un nou projecte podem escollir el tipus d'activitats que volem que hi surtin, des de relacionar caselles fins a completar una frase o fer un trencaclosques. Un cop tenim el projecte finalitzat, el guardem i, com ja vaig explicar fa dues entrades, el publiquem a la xarxa a través de la nostra carpeta web.

Aquest és el meu projecte d'activitats sobre el connectivisme.
____________________________________________________________

Amplio aquesta entrada ja que m'ha estat molt complicat aconseguir desxifrar com havia de fer-ho per publicar un altre projecte a la xarxa.
Quan vaig fer l'entrada on parlava de la carpeta web vaig posar un enllaç a una activitat del JClic com a exemple.
Com ja vaig comentar, tots els nous projectes es guarden amb el nom d'índex per defecte. Doncs bé, quan anava a desar a la carpeta el projecte d'avui he vist que havia d'eliminar l'anterior projecte ja que tenien el mateix nom i no els podia guardar els dos a la mateixa carpeta web. La meva sorpresa ha estat quan, després de guardar-hi el projecte i l'arxiu que conté el paquet d'activitats he vist que encara se'm obria l'anterior activitat, la dels colors.
El cas és que no ho havia manera que pogués obrir l'activitat del connectivisme, ha arribat un moment que no se m'en obria cap perquè no trobava la carpeta d'origen de cap dels arxius (ja que, en esborrar l'activitat dels colors de la carpeta no podia trobar l'arxiu perquè estava creat des d'un altre ordinador.)

Finalment, he descobert que perquè es registrin els canvis dins la carpeta cal que aquesta estigui aturada. És a dir, hem d'aturar la carpeta, realitzar els canvis d'arxius i tornar-la a activar. Només així ens obrirà l'arxiu que nosaltres haguem afegit.

Però, hem d'esborrar tots els arxius que hi tinguem per publicar-ne de nous?
Haurem d'investigar-ho.

1 comentari:

  1. En conseqüència, l'enllaç de l'entrada "Ús del JClic i carpeta web" ha quedat danyat i no condueix enlloc perquè l'arxiu ja no existeix.

    ResponElimina