dimarts, 27 de desembre del 2011

Exposicions: Les TIC com a recurs per a aprendre una llengua, Blogosfera: els blogs educatius, Aprenentatge de les llengües amb pissarra digital.

Primera exposició, les TIC com a recurs per aprendre una llengua.

De sobte, els companys Òscar Garcia, Angel Carillo i Clara Bosch van començar a parlar en portuguès.
Com que el seu treball girava entorn l'aprenentatge d'una llengua a través de les TIC van decidir girar la truita i plantejar-nos la situació com si nosaltres fòssim un infant català que va a Portugal.

Primer de tot ens van ensenyar una presentació on sortia una llista de noms de diversos animals en portuguès. Entre tots vam buscar la seva traducció en català, com que era molt fàcil no ens va caldre traductor tampoc. Seguidament van dividir la classe en dos grups i uns quants, a través d'una metodologia transmissiva i memorística havien d'omplir una graella amb els noms corresponents en català i en portuguès d'una sèrie d'animals. La resta, en canvi, van dur a terme unes activitats JClic ideades especialment per a la ocasió.

Un cop finalitzat aquest exeperiment vam poder comprovar que l'aprenentatge a través de les TIC havia estat més dinàmic i els companys s'ho havien passat molt bé tot aprenent mentre que nosaltres vam aprendre poc i la feina va ser força avorrida.
També ens van donar un conte per intentar entendre el seu significat.


També ens van passar una enquesta al final de les activitats per donar la nostra opinió sobre el tema que ens presentaven.


Penso que va ser una exposició molt original i dinàmica que ens va permetre veure la importància que té per a un infant nouvingut una bona rebuda a l'aula i la riquesa que tenen les activitats a l'hora d'ajudar-los a tenir un aprenentatge significatiu d'un idioma sense que es faci pesat ni feixuc.



Segona exposició, Blogosfera: els blogs educatius.

Les companyes Paula Antonell, Sara Garcia i Núria Maldonado han compartit amb nosaltres el seu treball enton la blogosfera i els blogs educatius.
Per a fer la seva presentació han disposat d'una presentació en prezi com a suport visual i des d'on ens han explicat què era un blog, i les diverses característiques que poden tenir aquests.
Despres de la presentació ens han passat l'enllaç a un projecte d'activitats JClic relacionat amb el que ens acabaven de comentar i donant pas també a comentar quines experiències hem tingut a
les escoles de pràctiques, quin ús en fan del blog, si en fan, etc.

Hem pogut veure que moltes escoles sí que fan ús d'aquesta eina però encara n'hi ha moltes altres que no. Penso que els blogs de classe són una eina rellevant per als infants ja que interactuen entre ells, i poden treballar-los des de totes les matèries creant així un treball indisciplinar. A més a més, poden compartir-los amb altres escoles i comentar-se establint relacions i un ambient de treball agradable.

Última exposició, Aprenentatge de les llengües amb la Pissarra Digital.

La última exposició a anat a càrrec de les companyes Regina Beltran, Estel Gamisans, Tamara Herrera i Helena Prim, les quals ens han presentat unes activitats per dur a terme a la pissarra digital relacionades amb l'aprenentatge de diverses llengües.

Cada una d'elles ha adoptat un rol de mestra i amb la pissarra ha desenvolupat una sèrie d'activitats relacionades amb una metodologia determinada.

Primer de tot hem fet unes activitats de castellà entre tots d'una manera tradicional i poc creativa. La següent activitat consistia en sortir d'un en un a la pissarra i escriure una frase en anglès per, entre tots crear un conte. La última activitat consitia en resoldre unes endevinalles i comprovar-ne el resultat a la pissarra.

Seguidament ens han passat un document on haviem d'omplir una graella posant quina metodologia havia utilitzat el mestre en cada cas.

Ja per acabar ens han presentat la pàgina web d'Alexandria, onpodem trobar-hi moltissims rescursos i activitats per a PDI si mai en necessitem per a l'aula.

La veritat és que cal que siguem conscients que les PDI són un recurs que cada vegada s'està utilitzant més i que n'hem de tenir un bon domini i conèixer-ne força recursos per poder aplicar un cop siguem a les escoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada